Lomi Lomi massage

De oorsprong van Lomi Lomi massage
Lomi Lomi is een unieke, helende massage afkomstig van de mooie eilanden van Hawaii, waar het in het verleden alleen werd uitgevoerd door Kahuna (meesters in de Lomi Lomi). In de jaren ’70 introduceerde Kahu Abraham Aua’ia Maka’i’ole Kawaii een nieuwe variant op deze vorm van healing, zoals we deze nu vooral kennen: Temple Style massage met de ‘Flying Dance’ stap.
Om de diepe waarde van Lomi Lomi te begrijpen helpt het om je te gaan verdiepen in de Hawaiiaanse filosofie Huna, en op welke wijze Huna invloed heeft op ons leven en onze ‘genezing’. Hawaiianen kijken naar mensen, dieren en dingen uit de natuur in termen van energie stromingen. Het geloof van de Hawaiianen is dat een idee of overtuiging de energiestroom in het lichaam kan belemmeren. Lomi Lomi kan helpen om deze blokkade te transformeren, waardoor nieuwe energie weer vrij kan stromen door het lichaam. Zo is het niet alleen een fysiek bijzondere ervaring maar ook zeker een ondersteuning op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Wat is Lomi Lomi massage?
Het woord Lomi betekent letterlijk: massage. Het is een intuïtieve massage die wordt gegeven met loving hands, volledig in het hier en nu, met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, met handen, onderarmen en ellebogen. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan. Dit zorgt voor een aangename, diepe ontspanning. Wanneer harmonie ontbreekt, geef je ziekte een kans om zich te ontwikkelen. Lomi Lomi vergemakkelijkt de weg naar harmonie.
Vaak wordt er gedacht dat overtuigingen, ineffectieve gedachten en gevoelens worden opgeslagen in ons brein, dit is echter niet waar. Deze voor ons lichaam belastende invloeden worden opgeslagen in de cellen van ons lichaam.
Deze massage ondersteunt bij het op celniveau kunnen loslaten van oude patronen, overtuigingen en beperkingen.
Een Lomi Lomi massage begint met een klein moment van stilte waarbij een Pule (gebed) wordt opgezegd voor begeleiding, hulp en ‘genezing’ tijdens de massage. De ontvanger mag hierbij een intentie uitspreken.

Praktisch:
Bij de Lomi Lomi tafelmassage ligt de ontvanger direct op de massagetafel – zonder hoeslaken. Het lichaam wordt deels bedekt met een laken, om de flow van de massage zo min mogelijk te belemmeren. Als dit het kunnen ontspannen echt in de weg zou staan, is in overleg het dragen van (wegwerp)ondergoed mogelijk. Vanzelfsprekend wordt een veilige, integere en aangenaam warme setting gecreëerd.

Wanneer Lomi Lomi massage

Heb je behoefte aan meer dan alleen ontspanning? Zit je ergens mee, ben je vastgelopen of kun je simpelweg wel een healing touch gebruiken? De ritmische,  helende massage, gegeven vanuit het element Water, brengt je weer in verbinding en laat blokkades in je energiestroom langzaam wegvloeien.

                                                                                        Fotobehang Dolfijnen Hawaii | Muurdeco4kids