bymarjan1@gmail.com  |  Telno. via mail
Follow us :-

Specialisaties: stoelmassage, shiatsu tafelmassage, bamboe massage

Stoelmassage
Een stoelmassage is een laagdrempelige massage die wordt gegeven op een speciale, ergonomische massagestoel, waarbij rug, nek, schouders en armen gemasseerd worden. Er wordt gemasseerd over de kleding heen. Er komt geen olie aan te pas.
Stoelmassage wordt op de werkvloer steeds vaker ingezet, ter ontspanning en bij stress en andere (werkgerelateerde) klachten:
– Veel computerwerk
– Werk met veel repeterende bewegingen (RSI)
– Langdurig in dezelfde houding zitten
– Lichamelijk zwaar werk
– Hoge werkdruk
– Verbeteren van concentratie en (werk)prestaties
Een verkwikkende stoelmassage, gebaseerd op technieken uit Shiatsu en Thaise massage, duurt 30 minuten en kan desgewenst worden uitgebreid met een ontspannende 15 minuten hoofd- of handmassage.                                        Stoelmassage Bussum-Naarden-Hilversum-het Gooi-

Shiatsu tafelmassage
Shiatsu heeft zijn oorsprong in de traditionele Oosterse geneeskunde. Het betekent letterlijk ‘druk met de vingers’.
Met het masseren van drukpunten op specifieke punten van het lichaam wordt het natuurlijk, zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
De behandelmethode gaat uit van Chi. Chi is de energie die ongehinderd en gelijkmatig via de meridianen (chi-banen) door onze organen, spieren, botten, huid en weefsel hoort te stromen. Als het lichaam of de geest uit balans raakt, zal deze energiestroom stagneren, met een blokkade als gevolg. Shiatsu nodigt de Chi in het lichaam uit om weer te gaan stromen. Shiatsu wordt traditioneel op een mat op de grond gegeven, over de kleding heen. Er komt geen olie aan te pas. Mijn Shiatsu massage wordt gegeven op de massagetafel. Geadviseerd wordt om makkelijke, soepel vallende kleding te dragen (bijv. een katoenen shirt en joggingbroek) – in ieder geval geen spijkerbroek. Vanzelfsprekend is er gelegenheid om om te kleden.
Wanneer shiatsu?
– Ter preventie: voorkomen van klachten
– Ontspant en kalmeert
– Bevordert vitaliteit
– Verlicht vermoeidheid
– Verhoogt het lichaamsbewustzijn
– Spierontspanning (bijv. bij hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten)
– Heeft een positief effect bij ademhalingsaandoeningen
– Vermindert emotionele spanningen en stress
– Helpt bij hormonale verstoringen en huidproblemen
– Verbetert spijsvertering- en stofwisselingsklachten

Bamboe massage
Bij deze wat stevigere massagevorm worden verwarmde bamboestokken gebruikt als hulpmiddel, als verlengstuk van vingers en handen.
Hierdoor kan er dieper gewerkt worden en zal de massage meer effect hebben. Bamboe massage is een diep ontspannende oliemassage, die tevens stimulerend kan zijn als je wel wat energie en kracht kan gebruiken. Deze massage kan afwisselend licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig.
Door middel van verschillende rol- en drukbewegingen wordt het onderliggende bindweefsel losgemaakt, de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd.

De massage is heel effectief bij pijnlijke, vastzittende spieren, vermoeidheid en werkt kalmerend bij stress.

Wanneer geen massage?
Lees voor het maken van een reservering eerst de contra-indicaties even door, te vinden op de pagina ‘Voor de eerste behandeling…’