bymarjan1@gmail.com  |  Telno. via mail
Follow us :-

Klassieke en ontspanningsmassage

Wat is klassieke massage?
Klassieke massage (ook wel Zweedse massage genoemd) is vooral gericht op het soepel(er) maken van de spieren en het wegmasseren van pijnlijke spierknopen en/of verklevingen van het bindweefsel onder de huid. De massage heeft tegelijkertijd een ontspannende werking. De massagerichting is met de bloedstroom mee richting het hart, om de bloedcirculatie te stimuleren. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en het stimuleert het loslaten van toxine in je lichaam. Toxines zijn gifstoffen, die afkomstig zijn van bacteriën. Door de behandeling worden bepaalde stoffen in de huid aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven. Deze deelmassage (rug, nek/schouders, benen, etc.) van 30 minuten wordt uitgevoerd met een massageolie, op de blote huid.

Wanneer klassieke massage?
Voel je jezelf uitgeblust of vermoeid en heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren, dan is deze massagevorm erg geschikt.

Wat is ontspanningsmassage?
Bij deze massage staat het ontspannen van het lichaam voorop. Deze massage wordt eveneens uitgevoerd met een massageolie, op de blote huid. Huid en spieren ontspannen zich door middel van langzame, relatief zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Deze massage helpt bij het vrijmaken van emotionele spanningen en het herstellen van evenwicht tussen lichaam en geest. Het nodigt uit tot zelfonderzoek en brengt bewustwording van wat jou in de kern bezighoudt. Het brengt je terug naar jezelf.

Wanneer ontspanningsmassage?
Wanneer er hoge eisen aan ons worden gesteld ervaren we vaak stress. Hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, prestatiedruk e.d. kunnen lichamelijke en geestelijke (over)belasting tot gevolg hebben. Dit kan spanningsklachten met zich meebrengen. Spanningsklachten kunnen zich zowel lichamelijk als geestelijk manifesteren.
Spanningsklachten, ook wel psychosomatische klachten genoemd, kunnen bijvoorbeeld zijn: hoofdpijn, prikkelbaarheid, algemeen gevoel van gespannenheid, algehele vermoeidheid, slapeloosheid, enz. Voor velen zijn dit waarschijnlijk geen onbekende verschijnselen. Een ontspanningsmassage kan in dit geval weldadig zijn.

Wanneer geen klassieke / ontspanningsmassage?
Lees voor het maken van een reservering eerst de contra-indicaties even door, te vinden op de pagina ‘Voor de eerste behandeling…’