bymarjan1@gmail.com  |  Telno. via mail
Follow us :-

Zwangerschapsmassage (Lomi Hapai, in zijligging) en Shantala baby-/ kindermassage

Zwangerschapsmassage (Lomi Hapai) – in zijligging
Een veilige en verantwoorde, heerlijk ontspannende massage in zijligging. Geschikt voor zwangere vrouwen, maar ook als je niet zwanger bent is het een heerlijke massage om te ondergaan; vooral als plat liggen niet prettig of niet mogelijk is.
Bij deze zachte, vloeiende massage wordt de nadruk gelegd op de schouders, de (onder)rug en benen en voeten.
Lomi Hapai is een bijzondere en mooie massage om te mogen geven. Soms wiegt het kindje mee met de bewegingen en ontstaat in verbinding een mooi contact.

Shantala babymassage en kindermassage
In onze moderne en geïndividualiseerde samenleving wordt vaak vergeten dat aanraken een belangrijke levensbehoefte is. Zeker voor kinderen is dit essentieel voor hun sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling. In de oude beschavingen was deze wijsheid gemeengoed en vormde het masseren van kinderen als vanzelfsprekend een onderdeel van de dagelijkse gezondheidszorg. Persoonlijk vind ik het masseren van baby’s en kinderen het meest inspirerend. Hun puurheid en onbevangenheid raken mij. Er bestaat voor mij niets mooiers dan de wereld te zien als door de ogen van een kind.

Shantala babymassage (v.a. 6 weken)

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat aanraken, net als eten en drinken, tot de eerste levensbehoeften behoort. Shantala babymassage is een ideale manier om je baby op een liefdevolle manier en met oprechte aandacht aan te raken. Het vergroot het gevoel van welzijn en geborgenheid van je kindje wat de ontwikkeling op alle fronten (lichamelijk, emotioneel, cognitief en sociaal) stimuleert en waardoor ook de band met je baby wordt versterkt.
Tijdens 3 tot 4 bijeenkomsten – bij voorkeur in de vertrouwde omgeving bij jou thuis en waarvoor we de data bij aanvang vastleggen – leer ik je met plezier hoe je op de juiste manier een liefdevolle Shantala babymassage kunt geven. Deze massagevorm werd ontdekt door de Franse gynaecoloog Dr. Leboyer. Hij raakte tijdens een reis door India geboeid door de wijze waarop een Indiase moeder haar baby masseerde in de eerste levensmaanden, om het verstoorde evenwicht na de geboorte te herstellen.
Shantala babymassage is een ritmische massage, met behulp van trage en zachte massagetechnieken. Aandacht en respect voor de baby staan hierbij voorop. Je leert om tijdens de massage goed te kijken naar en in te spelen op de reactie van je kindje. De babymassage heeft een ontspannende werking waardoor baby´s rustiger worden en beter slapen. Ook het immuunsysteem wordt sterker.

Kindermassage (4 – 12 jaar)
Ook kindermassage is een liefdevolle massage. Er wordt niet zozeer gewerkt op de spieren, het ervaren van relatief zachte aanrakingen staat meer centraal. Zeker in een tijd als deze waarin kinderen een volle agenda hebben is dit heel belangrijk. Ook stimuleert masseren de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind en de natuurlijke afweer wordt versterkt. De massage kan zowel met olie op de blote huid als over kleding heen gegeven worden. Kindermassage helpt kinderen beseffen waar hun lichaam eindigt en waar de buitenwereld begint. Hierdoor leren ze om grenzen te stellen en ook beseffen dat ze uniek zijn. Dit heeft een positief effect op hun gevoel van eigenwaarde en geeft (zelf)vertrouwen. Kindermassage helpt kinderen om hun kracht te ontdekken!